Cautare

17178 de rezultate pentru "grebla presedintele juridice senat" (3.42 secunde)
Juristii din comisia de specialitate din Senat au dat ieri, dupa cateva saptamani de dezbateri aprinse, aviz favorabil proiectului de lege privind reglementarea situatiei juridice a unor bunuri care au apartinut fostului suveran Mihai I.
Deputatii din Comisia juridica au stabilit in Legea privind finantarea partidelor politice si a campaniilor electorale ca un membru de partid poate plati o cotizatie anuala de maximum 48 de salarii minime, donatiile anuale fiind limitate la 200 de salarii pentru persoanele juridice si 500 pentru cele fizice.
Membrii Comisiei juridice au adoptat, saptamana trecuta, un amendament la Legea privind accesul la propriul dosar, prin care au eliminat in totalitate posibilitatea ca preotii sa fie verificati de CNSAS, o alta modificare fiind eliminarea termenului de "asimilati ai colaboratorilor".
Initiativa legislativa semnata de 9 parlamentari de la PDL, UDMR, PSD si PNL pentru reglementarea platii TVA este a doua pe acest subiect care a fost adoptata de Senat, dupa ce saptamana trecuta a fost votata propunerea unor senatori PDL ca plata TVA sa se faca de catre persoanele juridice in termen de 30 de zile de la data incasarii facturilor.
Ieri, atat la Senat, cat si la Camera Deputatilor PSD si PRM au depus cate o motiune simpla. ... Ieri, PRM a depus la Senat motiunea simpla „Alianta D.A.-Dezastrul Agriculturii“, prin care se cere demiterea ministrului Agriculturii, Gheorghe Flutur, pentru gestionarea necorespunzatoare a problemelor din agricultura romaneasca.
Deputatii vor trimite la Senat, cu statut incert, mult-disputata Ordonanta "Gojdu", deoarece presedintele de sedinta a spus ca proiectul a fost respins, iar membrii Comisiei Juridice ca initiativa a fost adoptata tacit, intrucat nu a fost adoptat nici amendamentul de respingere, nici cel de aprobare a initiativei.
Comisiile juridica si de Cultura din Senat au respins solutia data de Camera Deputatilor in privinta Ordonantei referitoare la Fundatia "Gojdu", presedintele Comisiei juridice, Peter Eckstein Kovacs, afirmand ca acest vot are drept consecinta adoptarea unui raport favo-rabil proiectului.
La Comisia pentru agricultura, presedintele social-democrat va fi asistat de un vicepresedinte democrat-liberal si de un secretar de la UDMR. ... Grupul social-democrat din Senat va avea un vicepresedinte la Comisia pentru privatizare, unde secretar va fi un liberal.
35/1997 privind organizarea si functionarea institutiei Avocatul Poporului - republicare, AP este numit pe o durata de cinci ani de Camera Deputatilor si de Senat, in sedinta comuna, iar mandatul poate fi reinnoit o singura data.
Conform acesteia, Ziua limbii si teatrului idis poate fi organizata de catre autoritatile publice centrale si locale si de institutiile aflate in subordinea sau coordonarea acestora, de catre societatea civila si de persoane fizice si juridice, prin organizarea si/sau participarea la programe si manifestari culturale, educative, artistice, cu caracter social sau stiintific, consacrate promovarii limbii si teatrului idis.
Am colegi de 80 si ceva de ani care de-abia isi mai tarasc izmenele prin Senat si vor sa mai candideze. Cred ca unii o sa candideze in acelasi timp si la Senat si la Sfantul Petru!
Markó Béla mizeaza pe raportul Comisiilor juridica si pentru drepturile omului din Senat pentru succesul proiectului de lege.
Dupa audierea candidatilor propusi de Guvern, Senat si Camera Deputatilor pentru locurile vacante din Consiliul National al Audiovizualului, Comisiile de cultura ale Parlamentului au avizat candidaturile, pentru membri titulari, ale lui Dan Grigore (propus de Guvern), Rasvan Popescu (propus de Camera Deputatilor - grupul PNL), Ioan Onisei (propus de Camera Deputatilor - grupul PD), Gasparik Attila (propus de Senat - grupul UDMR), Vladimir Bagdanescu (propus de Senat - grupul PC), Aristide Buhoiu (propus de Camera Deputatilor - grupul PRM).
Liderul grupului Aliantei PNL-PD din Senat, Puiu Hasotti, a declarat ieri, la Constanta, ca in prezent se lucreaza la modificarea Regulamentului acestei Camere pentru a se introduce sanctiuni pecuniare pentru senatorii care absenteaza nemotivat, in zilele de joi, la sedintele in care legile primesc vot final.
Gabor Kozsokar a fost numit judecator de Senat in 1998, pentru un mandat de noua ani. ... Viorel Stanoiu, sotul fostului ministru al Justitiei din Cabinetul Nastase Rodica Stanoiu, a fost numit judecator in 2001, de catre presedintele Romaniei, pentru un mandat de sase ani.
Presedintele Comisiei de cultura din Senat, Adrian Paunescu a cerut, luni, in plen, destituirea ministrului Culturii, Adrian Iorgulescu, considerand ca nu poate colabora cu acesta.
Grupul independentilor din Senat cere sanctionarea lui Mircea Geoana pe motiv ca nu respecta regulamentul. Senatorii acuza faptul ca presedintele Senatului a refuzat marti cererea ca un membru al grupului sa faca parte din Comisia de regulament.
Intr-un comunicat de presa, Grupul PSD din Senat afirma ca Guvernul Boc vrea sa adopte hoteste legea pensiilor.
Actul normativ are avizul pozitiv al Guvernului insa Seful Statului afirma recent ca nu va promulga o astfel de lege chiar daca va trece de Senat si de Camera Deputatilor. ... Si presedintele Comisiei pentru egalitate de sanse, Olguta Vasilescu (PSD), s-a pronuntat pentru adoptarea initiativei legislative.
Sergiu Nicolaescu a anuntat grupul PSD din Senat ca nu mai demisioneaza. ... Sarbu a precizat ca Nicolaescu a afirmat, la sedinta de miercuri dimineata a grupului PSD din Senat, ca revine asupra demisiei din partid.
google-analytics.com